Het Lutterzand

Dit prachtige natuurgebied ligt net buiten het dorp. Honderden hectares bos, heide, jeneverbesstruiken en zandverstuivingen worden doorsneden door de meanderende Dinkel. Het Lutterzand heeft mooie fiets- en wandelpaden en er zitten een paar gezellige restaurants. Het ligt drie kilometer vanaf Truus. De mooiste natuur in Twente!

Arboretum Poortbulten

Een unieke bomentuin met meer dan 2500 inheemse en uitheemse soorten bomen en heesters. Elk jaargetijden kleurt het Arboretum in andere tinten. Ook vind je er een poelenlandschap. Het ligt op loopafstand van Truus en er is een heerlijk theehuis en een informatiecentrum.

De Stuwwal

Lang geleden vormden enorme ijsmassa’s het landschap in dit deel van Twente. De Tankenberg, de Hakenberg en de Paasberg liggen vlak bij het laatste deel van Twente, het riviertje De Dinkel. Een werkelijk uniek landschap. Hier en daar vind je in het landschap theekoepeltjes of uitzichtpunten. Aan de horizon doemen het kasteel in Bad Bentheim of bij helder weer zelfs de kerktoren van M√ľnster op.

Fietsen & Wandelen door de mooie natuur in Twente

Noord-Oost Twente heeft de mooiste en beste knooppunt-routes van Nederland! Zowel voor fietsers als wandelaars zijn er eindeloze mogelijkheden voor het maken van dagtochten. Niet alleen in Twente, maar ook over de grens naar bijvoorbeeld Bad Bentheim. Veel van de fiets- en wandelpaden rondom De Lutte vinden hun oorsprong in Kerkepaden. Over deze paden liepen op zondag de boerengezinnen naar de kerk.